Ο «Ιταλός» του ΠΑΟΚ στο Grandsport.gr
Ήρθε ως ένας… «άγνωστος» στο Ηράκλειο για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες στους «ασπρόμαυρους» να διακριθεί και να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του. Ο λόγος για τον Λοράν Σέχου, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Grandsport.gr εξηγώντας τους λόγους της απόφασης του να «αφήσει» την Ιταλία και να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να παίξει ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, έκανε συγκρίσεις ανάμεσα στο Ιταλικό και το Ελληνικό ποδόσφαιρο σε τοπικό επίπεδο, μίλησε για τον Δημήτρη Βολονάκη τον οποίο χαρακτήρισε ως… «μίστερ» και στάθηκε στον κόσμο του Κρουσώνα, τονίζοντας πως του έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση!

Ο Λοράν Σέχου, γεννηθείς στις 25 Νοεμβρίου του 1996, στην πόλη της Λωζάνης, μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως δεκάρι αλλά και ως δεύτερος επιθετικός με τον Δημήτρη Βολονάκη βέβαια να τον χρησιμοποιεί σε αρκετές θέσεις όπως και σε αυτή του ακραίου χαφ. Με τη παρουσία του στον ΠΑΟΚ, δείχνει πως έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα καθώς σε 29 αναμετρήσεις έχει σημειώσει 13 γκολ, αποτελώντας το δεύτερο «σκόρερ» των ασπρόμαυρων, πίσω από τον Φουκαράκη που έχει 16.

Αξιοσημείωτο είναι οτι ο πατέρας του Λοριάν, Ναΐμ Σέχου, έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, αλλά και στην Εθνική ομάδα της Σερβίας, και ήταν αυτός που τον έφερε σε επαφή με το ποδόσφαιρο σε πολύ μικρή ηλικία και του «μετέδωσε» το «μικρόβιο» του αθλήματος…

Παρ’ότι κατάγεται από το Κόσοβο και γεννήθηκε στη Λωζάνη, ο νεαρός ποδοσφαιριστής ήρθε στην ομάδα του Κρουσώνα ως… Ιταλός, καθώς τα τελευταία χρόνια ζούσε και έπαιζε ποδόσφαιρο στη γειτονική χώρα…

Λοράν, το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισες να έρθεις στο Ηράκλειο και τον ΠΑΟΚρουσώνα, ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση;

«Στην Ιταλία όπου και βρισκόμουν, υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίζουν σε αυτό το επίπεδο, κάτι που κάνει τις προσπάθειες διάκρισης πιο δύσκολες. Στα 16 μου, υπήρχαν ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για εμένα, όμως ο –τότε- εκπρόσωπος μου ζητούσε υπερβολικά πολλά χρήματα και παρ’ ότι ήθελα να αγωνιστώ από τότε, δεν μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Όλα αυτά συνηγόρησαν στο να πάρω την απόφαση και να έρθω στον ΠΑΟΚ και να προσπαθήσω να διακριθώ μέσω της ομάδας».

Μίλησε μας για την ομάδα του ΠΑΟΚ και τη μέχρι σήμερα πορεία της στο πρωτάθλημα…

«Όταν πρωτοήρθα στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, υπήρχαν λίγοι ποδοσφαιριστές, όμως στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλοι και αρχίσαμε με αρκετή ομαδική δουλειά, να δυναμώσει η ομάδα. Έγινε ένα πάρα πολύ καλό γκρουπ παιχτών και νομίζω πως έχουμε φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο παρά τις δυσκολίες στο πρωτάθλημα».

Πόσο εύκολο είναι για ένα νέο παιδί, να αποχωριστεί την οικογένεια του προκειμένου να αγωνιστεί σε ένα εντελώς άγνωστο μέρος για εκείνο;

«Δεν είναι πρώτη φορά που το κάνω αυτό, στα 14 μου, αγωνιζόμουν 1500 χιλιόμετρα μακριά από την οικογένεια μου, οπότε ήταν κάτι θεωρητικά πιο εύκολο. Στη αρχή βέβαια, πάντα είναι δύσκολο, αλλά δεν αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες γιατί από τον ΠΑΟΚ με αγκάλιασαν από τη πρώτη στιγμή, κάνοντας τη προσαρμογή μου πιο εύκολη».

Η παρουσία του Παλιάρο στον Κρουσώνα σε βοήθησε στην προσαρμογή σου στους «ασπρόμαυρους»;

«Πριν έρθω στον ΠΑΟΚ, δεν τον γνώριζα, τον γνώρισα στην ομάδα. Σίγουρα το γεγονός πως μιλούσαμε την ίδια γλώσσα και προερχόμαστε από την ίδια χώρα, βοήθησε τόσο εμένα όσο και αυτόν για να προσαρμοστούμε πιο εύκολα στο Ηράκλειο».

Βρίσκεσαι στο Ηράκλειο για παραπάνω από έξι μήνες, ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο του τοπικού ποδοσφαίρου;

«Είναι πολύ διαφορετικό από το αντίστοιχο της Ιταλίας, εδώ έχει λιγότερη τακτική αλλά περισσότερη φαντασία. Είναι πιο εύκολο το πρωτάθλημα του Ηρακλείου αλλά και πάλι όπου κι’αν βρίσκεσαι, θα πρέπει να δουλεύεις σκληρά».

Πες μας την γνώμη σου ως προς το επίπεδο των γηπεδικών εγκαταστάσεων στο Ηράκλειο;

«Δεν υπάρχουν γήπεδα με χώμα (σ.σ. γέλια). Είναι θετικό στοιχείο ότι δεν παίζουμε στο χώμα, όμως τι αρνητικό είναι ότι υπάρχουν ελάχιστα γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα. Στην Ιταλία για παράδειγμα, οι περισσότερες ομάδες του ίδιου επιπέδου, έχουν γήπεδα με φυσικό. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα αποδυτήρια και στις κερκίδες όμως».

Ποιες είναι οι διαφορές στις μικρές Ιταλικές κατηγορίες με τις αντίστοιχες Ελληνικές;

«Οι προπονήσεις είναι εντελώς διαφορετικές, είναι πάρα πολύ τρελοί με την προετοιμασία και το τρέξιμο στην Ιταλία, εδώ όμως στην Ελλάδα έχουν την νοοτροπία να χρησιμοποιούν αρκετά τη μπάλα. Πιστεύω πως στην Ιταλία δουλεύουν περισσότερο τη τακτική, ενώ στην Ελλάδα παίζουν πιο ελεύθερα χρησιμοποιώντας τη φαντασία, βέβαια αυτό για τη θέση μου είναι καλό και μου αρέσει».

Έχεις δεχτεί πρόταση από άλλη ομάδα όσο βρίσκεσαι στον Κρουσώνα;

«Είχα πρόταση από ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, αλλά αποφάσισα να παραμείνω στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι για να ολοκληρώσω το project με τον μίστερ (σ.σ. Βολονάκη) και τη διοίκηση του συλλόγου».

Είσαι ευχαριστημένος με αυτά που έχεις προσφέρει μέχρι σήμερα στη παρουσία σου στον ΠΑΟΚ;

«Προσαρμόστηκα θεωρώ γρήγορα στην ομάδα, και είμαι ευχαριστημένος που τόσο εγώ όσο και η ομάδα τα πάμε καλά στο πρωτάθλημα».

Ένα σχόλιο για τον προπονητή σου τον κ. Βολονάκη;

«Ο μίστερ (σ.σ. Βολονάκης) από τη πρώτη στιγμή μου έδειξε εμπιστοσύνη. Είναι πάντα εκεί και με εμψυχώνει και ζητάει περισσότερα από εμένα δείχνοντας τη πίστη του στις δυνατότητες μου. Για την ομάδα είναι πολύ καλό που τον έχει προπονητή, γιατί είναι μίστερ ποιότητας (γέλια) για τον σύλλογο. Καταλαβαίνει και από ποδόσφαιρο και είναι γνώστης του αθλήματος».

Τι είναι αυτό που σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση στην ομάδα του Κρουσώνα;

«Οι φίλοι της ομάδας, είναι κάτι που δεν το έχω ξαναδεί. Βάζουν καρδιά και ψυχή για την ομάδα, είναι εκεί με κρύο και με χιόνια και πραγματικά τους ευχαριστώ προσωπικά που είναι πάντα εκεί».

Τα μελλοντικά σου σχέδια; Να επιστρέψεις στην Ιταλία και να αγωνιστείς σε υψηλότερο επίπεδο;

«Από μικρός ήθελα να γίνω επαγγελματίας και να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο, με αυτό το σκεπτικό προχωράω, χωρίς να διακρίνω κάποια χώρα. Με ενδιαφέρει να παίξω ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο, δεν με ενδιαφέρει που θα γίνει αυτό».
Κατηγορίες: ΠΑΟΚ,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ