Γ. Φιολιτάκης: Ο «καπετάνιος» της Τυλίσου μιλάει στο Grandsport.gr
Η Τύλισος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Α2 ΕΠΣΗ, επτά βαθμούς ψηλότερα από τους Νέους Εργοτέλη που βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Που οφείλεται, όμως, η ονειρική πορεία των “πρασίνων” τη φετινή σεζόν και τι ρόλο έπαιξε σε αυτήν ο πρόεδρος, Βασίλης Κουβίδης; Η ιστορία του Γιώργου Φιολιτάκη εξηγεί, γιατί η υπομονή του προέδρου και η επιμονή του προπονητή είναι τα συστατικά στοιχεία της επιτυχίας…

Ο Γιώργιος Φιολιτάκης οδηγεί το… πλοίο “Τύλισος” στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην Α2 ΕΠΣΗ, χωρίς να συναντήσει “φουρτούνες” μέχρι στιγμής και έχοντας μία ασφαλή διαφορά από τη δεύτερη θέση της τάξεως των επτά βαθμών. Δεν είναι όμως μόνο η προσωπική επιτυχία του Γιώργου Φιολιτάκη που έχει φέρει την Τύλισο μία ανάσα από την άνοδο στην Α1 ΕΠΣΗ. Σημαντικό, ίσως το σημαντικότερο, μερίδιο έχει ο πρόεδρος των “πρασίνων, Βασίλης Κουβίδης.  Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Στο μακρινό πλέον 2006, 11 χρόνια πριν, ο Γιώργος Φιολιτάκης ανέλαβε καθήκοντα γενικού αρχηγού στην Τύλισο. Τότε ξεκίνησε αυτή η μακροχρόνια σχέση μεταξύ του ικανού τεχνικού με τους “πράσινους”. Όντας ήδη για επτά χρόνια μέλος της Τυλίσου, η αποχώρηση του Γιάννη Διαμαντάκη από την τεχνική της ηγεσία στα μέσα της σεζόν 2013-2014 έφερε τον Γιώργο Φιολιτάκη αντιμέτωπο με ένα στοίχημα. Να οδηγήσει για πρώτη φορά την Τύλισο από τη θέση του πάγκου. Ο Βασίλης Κουβίδης δεν απέκτησε άλλον προπονητή και εμπιστεύτηκε τον Γιώργο Φιολιτάκη, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας την 14η αγωνιστική εκείνης της περιόδου. Εκεί ήταν που ο πρόεδρος της Τυλίσου πήρε για πρώτη φορά το μεγάλο ρίσκο, ενώ ακολούθησε άλλο ένα.

Την επόμενη σεζόν, η Τύλισος δεν έδειξε καλή εικόνα, έφτασε να μάχεται στα μπαράζ παραμονής της Α2 ΕΠΣΗ με αντίπαλο τις Ελπίδες, από τις οποίες ηττήθηκε με 2-1 παίρνοντας το δρόμο της Β’ ΕΠΣΗ. Παρόλα αυτά, ο Βασίλης Κουβίδης πήρε και δεύτερο ρίσκο, ίσως ακόμα μεγαλύτερο από το πρώτο, στηρίζοντας τον Γιώργο Φιολιτάκη, δίνοντας του για ακόμα μία χρονιά τα “κλειδιά” της ομάδας. Αυτή τη φορά, όμως, ο ικανός τεχνικός έβαλε στόχο να δικαιώσει τον πρόεδρο που του έδωσε τη ευκαιρία και πέτυχε στο μέγιστο βαθμό.

Την αμέσως επόμενη σεζόν 2015-2016, η Τύλισος κατάφερε, έστω και με περιπετειώδη τρόπο, να πάρει το δρόμο της επιστροφής στην Α2 ΕΠΣΗ, με τον Γιώργο Φιολιτάκη να δικαιώνει τον εαυτό του, καθώς και τη διοίκηση της ομάδας για την υποστήριξη της.

Και φτάσαμε στο σήμερα, όπου μετά από 24 αγωνιστικές στην Α2 ΕΠΣΗ και με έξι ακόμα να απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν, η Τύλισος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 55 βαθμούς, επτά περισσότετους από τους Νέους Εργοτέλη που είναι μόνοι στη δεύτερη θέση. Η υπομονή της διοίκησης της Τυλίσου και προσωπικά του Βασίλη Κουβίδη και η επιμονή του ίδιου του Γιώργου Φιολιτάκη οδήγησαν σε αυτή την ονειρική πορεία των “πρασίνων” που είναι έτοιμοι να ανέβουν στα μεγάλα… σαλόνια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Ηρακλείου, κάτι που πριν από δύο χρόνια έμοιαζε ως άπιαστο όνειρο…

Για τους παραπάνω λόγους, επικοινωνήσαμε με τον Γιώργο Φιολιτάκη, ώστε να μάθουμε το μυστικό συστατικό της επιτυχίας του στους “πράσινους”, τόσο τη φετινή όσο και την περσινή σεζόν και να μας μιλήσει για το πως βλέπει μέσα από τα δικά του μάτια την πορεία του αυτά τα 11 χρόνια, όπως και έκανε…

Αναλυτικά ο Γιώργος Φιολιτάκης υποστήριξε:

Για την φετινή πορεία της Τυλίσου: «Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος έχουμε αποκτήσει μία σχετική διαφορά από τους αντιπάλους μας. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, πως θα επαναπαυτούμε. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για το μυστικό της επιτυχίας: «Νομίζω ότι το σημαντικό είναι να έχεις ένα συγκεκριμένο πλάνο. Να έχεις ένα στόχο. Από εκεί και πέρα, οργανωτικά πρέπει να δημιουργείς ένα τοπίο με νοοτροπία νικητή στην ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δουλεύουν και να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτό έχουμε πετύχει πιστεύω φέτος. Η αλήθεια είναι πως σε αυτό το κομμάτι συζητήσαμε το καλοκαίρι με τον πρόεδρο, τον κ.Κουβίδη, και είχαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό μας. Να κάνουμε προσεκτικές κινήσεις και όχι βιαστικές απλά για να τις κάνουμε. Θεωρώ πως αυτό το καταφέραμε στο μέγιστο βαθμό».

Αναφορικά με την προσωπική του πορεία στην Τύλισο: «Νομίζω πως και μόνο του το γεγονός πως είμαι τόσα χρόνια στην Τύλισο αποδεικνύει πόσο δεμένος είμαι με αυτή την ομάδα. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση από τη διοίκηση στο πρόσωπο μου και από εμένα σε αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν καθημερινά για το καλό της ομάδας. Είναι όλοι ευχαριστημένοι. Πάνω σε αυτό θέλω να πω ότι με τιμά η εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο μου κάθε μέρα».
Κατηγορίες: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ,ΤΥΛΙΣΟΣ