Οι λόγοι για τους οποίους δεν υφίσταται θέμα -6β. στον Εργοτέλη
Το θέμα που είχε απασχολήσει αρκετά την περσινή αγωνιστική χρονιά τον ΟΦΗ με την αφαίρεση των 6 βαθμών, αλλά και τον Εργοτέλη όταν έκανε τον προγραμματισμό του το καλοκαίρι, εγείρει ο Ιωνικός. Παρόλα αυτά τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει για την κρητική ομάδα και εξηγούμε το γιατί…

Αρχικά όταν είχε επιβληθεί στον ΟΦΗ, αλλά και τη Νίκη Βόλου η τιμωρία αφαίρεσης βαθμών και κατόπιν των ενεργειών τους, απεφάνθη το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με τις αποφάσεις 32 & 33/ 12.1.2016, οι οποίες πλέον αποτελούν νομολογία και είναι προγενέστερες της αποχώρησης του Εργοτέλη από το πρωτάθλημα και συνεπώς ισχύουν στην περίπτωσή του. Μάλιστα μετά από αυτές τις αποφάσεις, η Ομοσπονδία αναγκάστηκε να βγάλει από τον ΚΑΠ της περιόδου 2016-17 την παράγραφο όπου ανέφερε ότι οι ποινές των ΠΑΕ μεταφέρονται στα ιδρυτικά ερασιτεχνικά σωματεία.

Επίσης ποινές που αφορούν την περασμένη αγωνιστική περίοδο καταλογίζονται στις ομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος που μετέχουν, όπως είχε γίνει με τον ΟΦΗ πέρσι και όχι κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του.

Παράλληλα ο ΚΑΠ αναφέρει πως οι ποινές για τις ομάδες που αποχωρούν από το πρωτάθλημα, όπως είναι η συμμετοχή στην αμέσως χαμηλότερη κατηγορία από αυτή στην οποία θα αγωνιζόταν η ομάδα αν υποβιβαζόταν αγωνιστικά, αφαίρεση 6 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, ισχύουν για τις ομάδες που θα αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα από την αγωνιστική περίοδο 2016-17 αυτή δηλαδή που διανύουμε τώρα και έπειτα. Για παράδειγμα αυτές θα ισχύσουν για τον Πανθρακικό ο οποίος έχει ήδη αποχωρήσει από το εφετινό πρωτάθλημα της Football League.

Ο Εργοτέλης, η τότε ΠΑΕ δηλαδή, αποχώρησε από το πρωτάθλημα την περίοδο 2015-16. Αν ίσχυαν για τις ομάδες που αποχώρησαν πέρυσι από το πρωτάθλημα, τότε δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά σε αυτό της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΗ.

Η τροπολογία στο άρθρου 111 του αθλητικού νόμου 2725/1999, την οποία επικαλείται ο Ιωνικός, συγκεκριμένα το άρθρο 66 παρ.3 Ν.4410/2016, ψηφίστηκε μεταγενέστερα -με ΦΕΚ Α 141/3.8.2016- της αποχώρησης της ΠΑΕ Εργοτέλης από το πρωτάθλημα η οποία έγινε στις 8 Φεβρουαρίου 2016 και συνεπώς δεν ισχύει στην περίπτωση του συλλόγου τώρα. Εξάλλου δεν έχει άμεση σχέση με τις πειθαρχικές ποινές που επιβάλλονται στα ερασιτεχνικά σωματεία, καθώς αναφέρεται στις οικονομικές υποχρεώσεις της νέας ΠΑΕ, στη διαδικασία εκκαθάρισης και όλα τα σχετικά.

Κοντολογίς το θέμα των πιθανών ποινών στον Εργοτέλη εφέτος, λόγω της αποχώρησης της ΠΑΕ από το περυσινό πρωτάθλημα ξεκαθάρισε το περασμένο το καλοκαίρι, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, με την ΕΠΟ να ενημερώνει μάλιστα επίσημα όλους τους ενδιαφερόμενους.
Κατηγορίες: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ