Ο Γιάννης Πετράκης για τον Έγκε Γκέραρντ
Με αφορμή την εκδήλωση τιμής που έγινε για τον Ευγένιο Γκέραρντ, ο Γιάννης Πετράκης μίλησε για τον σημαντικό άνθρωπο και προπονητή.

Ο Γιάννης Πετράκης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Super Fm των Ιωαννίνων στάθηκε σε όλα αυτά που κάνουν τον Γκέραρντ να ξεχωρίζει. Μολονότι δεν είναι την τύχη να συνεργαστεί άμεσα μαζί του, ο εκ των κορυφαίων ελλήνων προπονητών αναφέρθηκε με τον δέοντα σεβασμό και αυτός για τον «μίστερ» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα υπογράμμισε στις δηλώσεις του: «Όλη η γιορτή που έγινε για τον κ. Γκέραρντ, οι διαστάσεις που πήρε και ο κόσμος που συμμετείχε στην εκδήλωση από μόνα τους δείχνουν πόσο σπουδαία πράγματα έκανε για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ήταν αυτός που οραματίστηκε το «Βαρδινογιάννειο» αθλητικό κέντρο με τον Θόδωρα Βαρδινογιάννη. Νομίζω ότι η προσφορά του ήταν τεράστια σε νοοτροπία, σε όραμα, σε έργο, σε ποιότητα και σε όλα.

Εγώ δεν ευτύχησα τότε να είμαι μαζί του, γιατί το 1985 που ήρθε, εγώ έφυγα και όταν ξαναπήγα, ήταν τότε που έφυγε εκείνος. Ανεξάρτητα απ’ αυτό όμως ,είχαμε και έχουμε μια πολύ καλή σχέση.

Παρατηρώντας τη δουλειά του έμαθα πάρα πολλά πράγματα που μ’ έχουν βοηθήσει στην καριέρα μου, ειδικά σαν προπονητής. Το πιο σπουδαίο είναι ο τρόπος που διαχειριζόταν τους ποδοσφαιριστές και τους αναδείκνυε, με υπομονή και καθοδήγηση. Θεωρώ ότι όλοι μας, κυρίως βέβαια εκείνοι που συνεργάστηκαν μαζί του, αλλά κι εγώ που πάντα θέλω να μαθαίνω, πήρα πάρα πολλά πράγματα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο και τον ευχαριστώ γι’ αυτό.

Είναι ένας άνθρωπος πολύ προσιτός και ταυτόχρονα έκοβε εκεί που ήθελε την απόσταση. Αγαπούσε υπερβολικά αυτό που έκανε. Εγώ τον συναντούσα κάποιες φορές στις προπονήσεις. Παρακολουθούσε τα πάντα. Ήταν αγαπητός από τους παίκτες του και είχε την ικανότητα να τους κρατάει στην κατάλληλη απόσταση».
Κατηγορίες: Super League