Η αισιοδοξία του αρχηγού
Μπορεί να μην έχει συμπληρώσει ακόμα έναν ημερολογιακό χρόνο στον Εργοτέλη, όμως είναι ήδη αρχηγός του. Ο Χρήστος Μπάτζιος μίλησε στο grandsport.gr για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, την παρουσία του στην κρητική ομάδα, ενώ εκφράζει την αισιοδοξία του για νίκη, στον δύσκολο αγώνα με τη Δόξα Δράμας.

Ο 26χρονος αμυντικός ο οποίος ήρθε στους κιτρινόμαυρους στις αρχές του 2017, αναφέρεται στους στόχους που έχει ο Εργοτέλης εφέτος, ενώ γυρίζει πίσω και θυμάται τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε την περασμένη αγωνιστική χρονιά για την επίτευξη κατάκτησης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και της ανόδου στη Football League.

Μιλώντας αρχικά για το γεγονός πως μέσα σε ένα χρόνο στην ομάδα έχει γίνει και αρχηγός της, λέει: «Δεν ήταν κάτι που περίμενα ή κάτι που το είχα στόχο. Προέκυψε το να πάρω το περιβραχιόνιο καθώς δεν παρέμειναν πολλοί παίκτες από την περσινή ομάδα. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι αρχηγός σε μια ομάδα όπως είναι ο Εργοτέλης με μακρά παρουσία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και στη μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα εφέτος αποτελείται ως επί το πλείστον από νέα παιδιά και εμείς οι κάπως μεγαλύτεροι σε ηλικία, έχουμε πάρει το ρόλο του να βοηθάμε ψυχολογικά όλη την ομάδα, να την καθοδηγούμε και να δίνουμε να καταλαβαίνουν όλοι που βρίσκονται».

Το ξεκίνημα σε ότι έχει να κάνει τους δύο βαθμούς που έχει ως τώρα ο Εργοτέλης στο ενεργητικό του, δεν ευχαριστεί κανέναν, ούτε βέβαια τον ίδιο: «Σαφώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τους βαθμούς που έχουμε πάρει ως τώρα στο πρωτάθλημα, καθώς δεν ανταποκρίνονται στην προσπάθεια που κάνουμε. Έχουμε δείξει πολύ θετικά δείγματα με τον τρόπο παιχνιδιού μας και θα πρέπει τώρα να συνδυάσουμε την ουσία με την αγωνιστική μας φιλοσοφία και το καλό ποδόσφαιρο που παίζουμε.

Με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη όπου αδικήσαμε τους εαυτούς μας, στους άλλους αγώνες που δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, ήταν θέμα τύχης, αλλά και αποφάσεων της διαιτησίας. Στο θέμα της διαιτησίας όμως δεν είναι κάτι που πρέπει να σταθούμε, αλλά να δουλέψουμε αρκετά πάνω σε πράγματα που μας υποδεικνύει ο προπονητής και να τα διορθώσουμε».

Την Κυριακή περιμένει τον Εργοτέλη ο αγώνας στη Δράμα με αντίπαλο την τοπική Δόξα, ένα παιχνίδι που όπως αναφέρει ο Χρ. Μπάτζιος: «Είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, όπως και όλα τα προηγούμενα που δώσαμε, απέναντι σε μια ιστορική ομάδα που έχει καλούς παίκτες και θέλει να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα, όπως έχει δείξει ως τώρα.

Εμείς όμως θα πάμε και θα παίξουμε όπως κάνουμε πάντα και σε κάθε αγώνα, το ποδόσφαιρο που παίζουμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Τόσο εγώ, όσο και όλοι στην ομάδα είμαστε αισιόδοξοι πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για το αν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος εφέτος, τονίζει: «Ο στόχος που έχει ο Εργοτέλης εφέτος είναι να μπουν οι βάσεις ώστε να επανέλθει ο Εργοτέλης εκεί που αξίζει να βρίσκεται, στη μεγάλη κατηγορία. Παρόλα αυτά θέλουμε να συνεχίζουμε να παίζουμε καλά, να καταφέρει η ομάδα να έχει μια εύκολη παραμονή στην κατηγορία και όπως προείπα να μπουν θεμέλια για το μέλλον».

Ενώ τέλος για την περσινή προσπάθεια της ανόδου και την επίτευξή της, είπε: «Ήταν μια δύσκολη προσπάθεια, καθώς ήμασταν αρκετούς πίσω στη βαθμολογία, επτά βαθμούς. Το πιστεύαμε όμως όλοι στην ομάδα, τόσο οι παλιοί, όσο και οι νέοι που είχαμε έρθει τότε. Εξάλλου για αυτό ήρθαμε.

Είχαμε μεγάλη βοήθεια από τη διοίκηση και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Γιώργο Βρέντζο, από τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα εγώ στην ομάδα, τον Νίκο Ουσταμπασίδη και Σούλη Παπαδόπουλο που μας βοήθησαν πάρα πολύ, αλλά και ο κόσμος με τη συμπαράστασή του ήταν και αυτός πιστός στην επίτευξη του στόχου».
Κατηγορίες: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ